این درخت ۴۷۰۰ ساله در فیروزآباد ثبت ملی میشود؟
به گزارش صدای فیروزآباد، برای نشان دادن بزرگی و قدمت این درخت کهنسال همین بس که هفت مرد با دست های باز دور آن را حلقه زدند تا بتوانند قطر تنه درخت را نشان دهند، با این توصیف به نظر می رسد تنه این درخت بیش از هفت متر قطر دارد.
برخی علاقه مندان نیز از وجود بنه های مشابه در ارسنجان و پاسارگاد خبر داده اند که تنه ای کمتر از این درخت دارد، آنان قطر تنه درختان بنه در ارسنجان و پاسارگاد را حدود پنج متر اعلام کرده اند، آن درختان نیز به ثبت ملی نرسیده و در معرض آسیب قرار دارند.
در عین حال این دوگانگی و معما نیز در بین علاقه مندان به طبیعت و دوستداران محیط زیست مطرح است که ثبت این درخت کهنسال در فهرست میراث ملی آیا کمکی به حفظ آن می کند یا با معرفی بیشتر این درخت راه را برای آسیب رساندن به آن هموار می سازد؟
برخی از این افراد با استناد به درختی که در شهرستان ارسنجان وجود دارد و در سالهای گذشته برای ثبت ملی آن تلاش هایی صورت گرفت چنین اذعان کردند: در ارسنجان درختی بنه روییده بر سنگ وجود دارد که یک پدیده طبیعی و منحصر بفرد است. احتمالا بسیاری از افراد این درخت را از نزدیک دیده اند و یا شاید در فضای مجازی از وجود چنین درختی مطلع باشند.
تا زمانی که این درخت شناخته نشده بود خیال علاقه مندان به طبیعت راحت بود. سال گذشته تصاویر این درخت در شبکه های مجازی بسیار همرسانی شد و متاسفانه همین اطلاع باعث شد تا عده ای خارج از شهرستان به امید دیدن گنج زیر پای این درخت را گودال حفر کنند که خوشبختانه درخت آسیب ندید اما زنگ خطری برای حفاظت بیشتر این درخت بود.
برای ثبت این درخت متاسفانه تلاش علاقه مندان به نتیجه نرسید. پیشنهاد دوستداران محیط زیست این است که این درخت ثبت ملی شود تا تمهیدات لازم دیده شود اما دغدغه آنها هم دیده شود و موقعیت مکانی درخت کهنسال فیروزآباد در فضای مجازی فعلا اعلام نشود تا زمانی که از لحاظ حفاظت مانند سرو ابرکوه محافظت شود.
از سویی دیگر، متاسفانه افرادی برای پیدا کردن گنج واهی اقدام به تخریب تنه درخت بنه کهنسال شهرستان فیروزآباد کرده اند. این موضوع را برخی سالخوردگان منطقه اعلام کرده اند و هنوز مستندی مبنی بر تایید یا رد آن ارایه نشده است؛ برخی افراد نیز گفته اند زیاده خواهان برای برداشت عسل نه درخت کهنسال فیروزآباد را سوراخ کرده اند، در عین حال اکنون سوراخ بزرگی در تنه درخت ایجاد شده که یک آسیب جدی تلقی می گردد و لازم است گیاه پزشکان و متخصصان برای ترمیم آن چاره اندیشی کنند.
درخت بنه شهرستان فیروزآباد کهن ترین بنه زاگرس است که در منطقه ” کهنارو ” در طبیعت این شهرستان روییده، این منطقه همجوار با جایی است که چهار تن اعضای خانواده بهزادی و از حافظان طبیعت در سالهای گذشته در حادثه خاموش کردن آتش جان خود را از دست دادند و به خیل شهیدان پیوستند./همشهری
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0