قالیچه جامجهانی قطر رونمایی شد
به گزارش صدای فیروزآباد، بیست و نهمین نمایشگاه فرش دستباف ایران از روز ۳۱ مرداد ماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران شروع به کار کرد.
در این نمایشگاه از قالیچه جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر که قرار است در مسابقات جهانی فوتبال به موزه فیفا اهدا شود، رونمایی شد.
این قالیچه توسط گروه تولید فرشهای ورزشی جام جهانی فوتبال به مدیریت عادل غیبی، با طراحی حمیدرضا ارشدی و بافت استاد حسین کاظمی درشهر تبریز درحال بافت است. از این طرح سه تخته قالیچه بافته خواهد شد که یکی به فدراسیون فوتبال قطر و دیگری نیز در کلکسیون خود شرکت تولید کننده ماندگار خواهد شد. همچنین یک تخته از این طرح با کمی تغییر به همراه تصویر امیر قطر توسط دفتر رئیس جمهوری ایران به امیر قطر اهدا خواهد شد.
سفیران فرهنگی ایران در جام جهانی؛
تبریز به داشتههایش مینازد و استاد حسین کاظمی حامد یکی از داشتههای افتخارآمیز این شهر است که با بافت فرشهای جام جهانی از سال ۱۹۹۸ تا کنون به عنوان سفیر فرهنگی فرش ایران در دنیا نام کشورمان را جاودانه و ماندگار میکند.
به گزارش صدای فیروزآباد، وقتی که ایران برای اولین بار به جام جهانی راه یافت، استاد حسین کاظمیحامد با چرخش نخها و جلوهگری رنگها و رقص انگشتان خود بر کمند تار و پود دار سمفونی عشق به وطن را نواخت و به این ترتیب شورانگیزترین و زیباترین هنر ایرانی را در قالب تابلو فرش جام جهانی آفرید.
فرش بیبدیلترین هنر ایرانی و شاهکار انسانی است که مقام انسانی او را از فرش تا به عرش پیوند زده و رنگها و نقوش زیبای فرش، ایرانی فرهنگدوست را شهره آفاق کرده است.
فرش این هنر زیبا با سرانگشتان نیاز هنرمندانی به هم گره میخورند که طرح در طرح و رج به رج آن با عشق و علاقهای که بافندگان آن دارند و با خون این هنرمندان آمیخته شده است، به هم پیوند میخورند.
چرا که هنرمند فرش، روح در کالبد تابلو فرش ایرانی میدمد و زبان تحسین هر بینندهای را به سوی خود جلب میکند و اینگونه میشود که تابلو فرش ایرانی زینتبخش تالارها، سرسراها، موزهها و هتلها میشود و نقش خاطره میزند بر ذهن و دل هر فردی که عاشق و دلباخته فرهنگ و هنر این مرز و بوم است.
تبریز به داشتههایش مینازد و استاد حسین کاظمیحامد یکی از داشتههای افتخارآمیز این شهر است که با استفاده از هنر زیبای فرش نام تبریز و ایران را در دنیا ماندگار کرده است.
او از کودکی با هنر زیبای فرش مانوس شده است، وقتی میخواست الفبای فرش را بیاموزد ۶ سال بیشتر نداشت که اولین گرههای فرش را زد و وقتی به ۱۰سالگی رسید، پدرش را از دست داد.
فقدان پدر باعث شد که مادر بار زندگی را بر دوش بکشد و او نیز در کنار مادر همزمان با تحصیل و در ایام فراغت تابستان در کارگاه فرشبافی کار میکرد و مزد میگرفت تا به کمک مادر بتوانند چرخ زندگی را بچرخانند.
اولین تابلو فرشی که او با دستان کوچک خود بافته است، طرح دختری بود که گربهای در آغوش داشت، وی میگوید: «خیلی با عشق و علاقه این فرش را بافتهام حتی شبها نیز آن را میبافتم تا هر چه زودتر تمام شود.»
استاد حسین کاظمی رفته رفته کارهای خود را به سمت طراحی چهره و بافت برخی چهرههای مشهور نیز هدایت کرد و در ابتدای سالهای جوانی عکس یکی از خوانندگان مشهور ترکیه را بافته بود، در ادامه اضافه میکند: «اولین فرش پرترهای که بافتم مربوط به یکی از خوانندگان ترکیه بود که این تابلو فرش را به عنوان هدیه برایش فرستادم و با استقبال بسیاری زیادی مواجه شد».
کاظمی تاکید میکند: در بین کارهایم، پرتره بازیکنان بزرگ فوتبال مانند «بکن بائر» و «سپ پلاتر» رئیس فدراسیون فیفا را در قالب تابلو فرش جام جهانی ۲۰۰۶ در ابعاد ۳×۲ کار کردهام.
پرتره شهردار ژاپن، رئیس مجلس ژاپن همچنین پرتره «جانی اینفانتینو» رئیس جدید فیفا را نیز در قالب تابلو فرش به تصویر کشیدهام و در کنار آنها عکس شخصی خودم را نیز کار کردهام.
حالا وی به عنوان بنیانگذار بافت فرشهای جام جهانی فوتبال در دنیا شناخته شده است، تابلو فرشهایی که استاد کاظمی به صورت تخصصی روی آنها کار میکند، روزها برای طراحی آن وقت میگذارد و با عشق و علاقه وصفناشدنی این فرشها را میبافد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0